ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΥΠΡΟ"

PAFOS, CYPRUS 2010 8-9/10/2010

ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η κυπριακή λογοτεχνική, καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση έχει συμβάλει αισθητά στην διαμόρφωση αυτής της οικουμενικής ποιητικής εικόνας της Αρκαδίας.

Παράλληλα, οι σχέσεις Αρκαδίας και Κύπρου χάνονται στα βάθη των αιώνων. Όπως είναι γνωστό, η πόλη της Πάφου και ο ξακουστός ναός της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο ιδρύθηκαν από τον Τεγεάτη βασιλέα των Αρκάδων Αγαπήνορα, κατά την επιστροφή του από τον Τρωικό Πόλεμο.

Το γεγονός αυτό παραχωρεί στην Πάφο μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πόλεις με ιστορικούς δεσμούς με την Αρκαδία, και με αυτή την ιδιότητα εντάχθηκε ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ κατά την πρόσφατη Αρκαδική Συνάντηση στο Forez της Γαλλίας.

Το Διεθνές Συμπόσιο «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΥΠΡΟ» εξετάζει και προβάλλει αφενός μεν τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, που ενώνουν διαχρονικά την Αρκαδία με την Κύπρο, όπως καταγράφονται από την αρχαιολογία, τη λογοτεχνία, τη γλώσσα και τη ζώσα παράδοση, και αφετέρου προτείνει τη διατήρηση και την αξιοποίηση της ξεχωριστής αυτής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις αρχές και τις αξίες του αρκαδικού ιδεώδους.

Η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, που ιδρύθηκε για τη μελέτη και την αξιοποίηση του παγκόσμιου αρκαδικού κεκτημένου το 2007 στην Αρχαία Μαντίνεια -την ιστορική αυτή πόλη της Αρκαδίας-, αξιοποιεί τώρα την πρόσκληση και την φιλοξενία του Δήμου Πάφου ως μέλους του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ για να παρουσιάσει τους σκοπούς, τους στόχους και το πρόγραμμά της στην κυπριακή κοινωνία και για να ενθαρρύνει τη διεύρυνση τούτου του διεθνούς φορέα στην Μεγαλόννησο. Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα links.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΤΥΠΟ

Pafos Declaration

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.